Groot onderhoud

Eens in de twaalf jaar voert de provincie Noord-Holland groot onderhoud uit op alle provinciale wegen. De provincie gaat vanaf augustus tot eind 2014 onderhoud verrichten aan de N201. De werkzaamheden vinden plaats op de N201 tussen de Javalaan in Heemstede en de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Het verkeer wordt hierdoor gefaseerd langs de werkzaamheden geleid en er moet rekening worden gehouden met mogelijke vertragingen. Om de overlast voor het verkeer te minimaliseren wordt er in de avond en nacht gewerkt tussen 20.00 uur en 05.00 uur en op doordeweekse dagen. Alleen bij de werkzaamheden aan de kruising Spieringweg wordt er overdag tussen 7.00 uur en 16.00 uur gewerkt en in de weekenden van 6/7 september en 13/14 september wordt er zowel overdag en in de avond/nacht gewerkt. Tijdens het werk wordt het verkeer via één rijbaan om de werkzaamheden gelei, zodat de N201 open kan blijven voor verkeer. Voor de veiligheid van het verkeer geldt dan wel een snelheidsbeperking van 50 km/uur.
De aanleg van de (tijdelijke) doorsteken van de ene rijbaan naar de andere rijbaan vinden plaats van 25 augustus tot en met 31 augustus. Vervolgens geldt de volgende planning.

Bereikbaarheid N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Bereikbaarheid N201

Deel 1: Werkzaamheden tussen de Javalaan en de kruising Benne-broekerdijk/Cruquiusdijk

Van 1 september tot en met 19 september 2014 wordt er gewerkt aan het wegdeel tussen de Javalaan (gemeente grens) en de kruising Bennebroekerdijk/Cruquius¬dijk. Van 1 tot en met 10 september wordt er aan de westelijke rijbaan gewerkt en van 11 tot en met 19 september aan de oostelijke rijbaan. Het verkeer op de N201 wordt daarbij in twee richtingen over één rijbaan langs de werkzaamheden geleid. De afritten naar de Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk zijn tijdens de werk¬zaamheden afgesloten om de doorstro¬ming en veiligheid van het verkeer op de N201 te kunnen bevorderen. Alleen het verkeer richting Heemstede kan van 1 tot en met 10 september rechts afslaan richting de Cruquiusdijk en het verkeer richting Hoofddorp kan tussen 11 en 19 september nog rechts afslaan naar de Bennebroekerdijk. De bushalte is tijdelijk verplaatst naar de middenberm, zodat busreizigers van het openbaar vervoer gebruik kunnen blijven maken.
Het verkeer richting Cruquiusplaza, naar Cruquius en naar Vijfhuizen wordt omgeleid via de Spieringweg. De werkzaamheden vinden zowel door de week als in het weekend plaats (tussen 20.00 uur en 05.00 uur).

 

LET OP: Om het groot onderhoud rondom de Cruquiusbrug te versnellen, wordt in de weekenden van 6 en 7 september en 13 en 14 september ook overdag gewerkt. Verkeer wordt hier (evenals in de avonden) via één rijstrook langs de werkzaamheden geleid.

 

Omleiding N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Omleiding N201

Deel 2: Werkzaamheden tussen de kruising Bennebroekerdijk / Cruquiusdijk en de kruising Spieringweg

Van 22 september tot en met 31 oktober 2014 wordt er gewerkt aan het wegdeel tussen de kruising Bennebroekerdijk/Cruquiusdijk en de kruising Spiering¬weg. Er wordt hier van 22 september tot en met 13 oktober aan de westelijke rijbaan gewerkt en van 14 tot en met 31 oktober aan de oostelijke rijbaan. Het verkeer op de N201 wordt daarbij in twee richtingen over één rijbaan langs de werkzaamheden geleid. De afslagen van en naar de Spieringweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten om de doorstroming en veiligheid van het verkeer op de N201 te kunnen bevorderen. Alleen het verkeer richting Heemstede kan van 22 september tot en met 13 oktober rechts afslaan naar de Spiering¬weg richting Vijfhuizen en het verkeer richting Hoofddorp kan van 14 tot en met 31 oktober rechts afslaan naar de Spiering¬weg richting de Cruquius Plaza. De bushalte is tijdelijk verplaatst naar de middenberm, zodat busreizigers van het openbaar vervoer gebruik kunnen blijven maken.
Verkeer richting Cruquius Plaza en naar Zwaanshoek wordt omgeleid via de Bennebroekerdijk. Op de Bennebroeker¬dijk wordt tijdens de werkzaamheden tweerichtingsverkeer ingesteld. Het verkeer naar Vijfhuizen wordt omgeleid via de Driemerenweg.

Bereikbaarheid N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Bereikbaarheid N201

Deel 3: Werkzaamheden tussen de kruising Spieringweg en de afrit Driemerenweg

Van 3 november tot en met 26 november 2014 wordt er gewerkt aan het wegdeel tussen de kruising Spieringweg en de af- en oprit van de Driemerenweg. Er wordt hier eerst aan de westelijke rijbaan gewerkt en vervolgens aan de oostelijke rijbaan. Het verkeer op de N201 wordt daarbij in twee richtingen over één rijbaan langs de werkzaamheden geleid. De toegang naar het Spaarne Ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden open en verkeerregelaars regelen het verkeer van en naar het ziekenhuis. Hulp- en nood¬diensten mogen eveneens over het werkvlak heen rijden.

 

Deel 4: Werkzaamheden aan de kruising N201/Spieringweg

Van 3 november tot en met 19 november 2014 voert de provincie werkzaamheden uit aan de kruising van de Spieringweg (westzijde) en de N201. Op de Spiering¬weg komt een extra strook voor links afslaand verkeer naar de N201. De werkzaamheden worden hier overdag uitgevoerd (tussen 07.00 uur en 16.00 uur), van maandag tot en met vrijdag. De Spieringweg (westzijde) is tijdens de werkzaamheden echter dag en nacht afgesloten voor verkeer. Verkeer richting Cruquius Plaza en richting Zwaanshoek wordt omgeleid via de Bennebroekerdijk. Op de Bennebroekerdijk wordt tijdens de werkzaamheden tweerichtingsverkeer ingesteld.

Bereikbaarheid N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Bereikbaarheid N201

Deel 5: Werkzaamheden tussen de afrit Driemerenweg en de Van Heuven Goedhartlaan

Van 26 november tot en met 2 december 2014 wordt er levensduurverlengend onderhoud verricht aan de N201 tussen de afrit Driemerenweg en de Van Heuven Goedhartlaan. Op 26 en 27 november wordt er aan de westelijke rijbaan gewerkt en op 1 en 2 december aan de oostelijke rijbaan. Het verkeer op de N201 wordt daarbij telkens in twee richtingen over één rijbaan langs de werkzaamheden geleid. De toegangs¬weg naar Leendersbos en de IJweg zijn afgesloten voor verkeer. Alleen het verkeer richting Heemstede kan op 26 en 27 november rechts afslaan naar de IJweg richting het Haarlemmermeerse Bos en het verkeer richting Hoofddorp kan op 1 en 2 december rechts afslaan naar Leenderbosen de IJweg westzijde. Het verkeer voor Leendersbos wordt omgeleid via de Van Heuven Goedhartlaan. Het verkeer naar het Haarlemmermeerse Bos wordt omgeleid via de Adrianahoeve.

Bereikbaarheid N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Bereikbaarheid N201

Doorgaand verkeer omgeleid via de A4, A9 en N205

De provincie gaat de werkzaamheden buiten de spitstijden, in avond- en nachturen uitvoeren. Desondanks zal er hinder zijn voor het wegverkeer. De provincie zal daarom doorgaand verkeer adviseren om het werkgebied gedurende de werkzaamheden aan de N201 te mijden en om te rijden via de snelwegen. Bestemmingsverkeer wordt geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het omliggende wegennet. Verkeer dat toch over de N201 wil rijden wordt langs de werkzaamheden geleid.

 

Fietsers en bromfietsers: werkzaamheden aan het fietspad

Ook aan het fietspad ten westen van de N201 wordt groot onderhoud verricht. De werkzaamheden vinden overdag plaats van 07.00 uur tot 16.00 uur. Het deel van het fietspad waar aan gewerkt wordt, is echter dag en nacht afgesloten voor (brom)fietsverkeer. Er wordt gewerkt in de volgende 3 delen:

  1. Van 8 september tot en met 15 oktober 2014 wordt er groot onderhoud verricht aan het fietspad tussen de Cruquiusbrug en de Spieringweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Oude Kruisweg.
  2. Van 15 oktober tot en met 14 november 2014 wordt er gewerkt aan het fietspad tussen de Javalaan en de kruising Bennebroekerdijk/Cruquiusdijk. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad aan de oostelijke zijde van de N201.
  3. Van 8 september tot en met 4 december vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het fietspad tussen de Spieringweg en de op- en afritten van de Driemerenweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de oostelijke zijde van de N201.

Omleiding fietsers- en bromfietsers N201 (klik op de afbeelding voor een vergroting)Omleiding fietsers- en bromfietsers N201

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met het provinciaal Servicepunt Wegen en Vaarwegen via het gratis telefoonnummer 0800-0200600.

U kunt deze informatie ook lezen in het Informatieblad N201.

7 september 2014 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Het einde van het jaar is in zicht en wat is nu een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een goede nachtrust? Goodnight Slaapkamer heeft goed nieuws, want bij dé grootste slaapkamer van Nederland wordt uw droomslaapkamer werkelijkheid. Kom proefliggen...

Lees meer
Goodnight Woonmaandparty

Goodnight Woonmaandparty

Op woensdagavond 1 november sluiten wij de Oktober Woonmaand traditiegetrouw af met de Woonmaandparty! Onze showroom wordt omgetoverd tot feestlocatie. Geniet van heerlijke hapjes, proeverijen, live muziek, entertainment, massages en 15% extra korting bovenop de...

Lees meer
Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Profiteer van hoge kortingen tijdens de Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers De bladeren veranderen van kleur, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht. Het is het seizoen van gezelligheid, warmte en knusheid, en...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.