Veel mensen onderschatten het belang van een goed hoofdkussen. Wist u dat naast een goed matras een passend hoofdkussen ook bijdraagt aan een goede nachtrust? Maar welk hoofdkussen past bij u? Of u nu een buik- of een zijslaper bent, voor iedere slaper is een passend kussen te vinden. Bij Goodnight Slaapkamers helpen onze deskundige adviseurs u graag bij het vinden van het perfecte kussen, zodat u heerlijk kunt slapen!

Waar moet u op letten als u een hoofdkussen koopt?

Er zijn ontelbaar veel opties als u op zoek bent naar een geschikt hoofdkussen. Grote versus kleine kussens. Dikke versus dunne kussens. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud van de kussens. Wanneer u een kussen gaat kopen is het belangrijk dat u kiest voor de juiste hoogte. De juiste hoogte is afhankelijk van uw lichaamsbouw, slaaphouding en het matras. Of u de juiste hoogte heeft gekozen is makkelijk te controleren. Ga op uw zij liggen en vraag iemand om te kijken of uw nekwervels op een horizontale lijn liggen. Bij een te hoog of een te laag kussen komt er spanning op uw nek te staan en dat kan zelfs nekklachten veroorzaken.

De keuze tussen de verschillende kussensoorten

Naast de hoogte zijn er ook veel verschillen in het (vul)materiaal en eigenschappen van de kussens. Zo kunt u kiezen tussen vulmateriaal dat wel of niet vormvast is. Denk aan dons, boekweit en andere losse vullingen. Of latex, traagschuim en koudschuim die vormvast zijn. Daarnaast zijn er verschillen in temperatuur, drukgevoeligheid, veerkracht en ventilatie. Als laatste kunt u kiezen tussen een hard of zacht kussen. Welke u fijn vindt, dat is een kwestie van voorkeur. Uit ervaring zien we wel dat buik- en rugslapers vaker kiezen voor een zachter kussen, terwijl de voorkeur van een zijslaper vaker uitgaat naar een harder kussen. Kortom, de kussensoorten zijn ontelbaar. Wij raden u aan om eerst na te gaan wat uw voorkeuren zijn, advies te vragen bij een expert om vervolgens meerdere kussens te testen.

Advies van een kussen expert

Wat een keuzes en opties, vindt u niet? Een klein beetje hulp van een ervaren kussenexpert is wel zo fijn. Bij Goodnight Slaapkamers staan adviseurs klaar om u te voorzien van deskundig advies. Samen bespreken we uw slaaphouding en persoonlijke wensen, maar we kijken ook naar de combinatie van een kussen en het matras. Doordat we in onze beddenwinkel een groot assortiment kussenmerken hebben kunt u de diverse kussensoorten voelen en direct testen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Dus of u nu kiest voor een donzen, synthetische of ergonomisch gevormd kussen, bij Goodnight Slaapkamers hebben we alle hoofdkussens op voorraad.

Slaapt u op een goed hoofdkussen? Of bent u toe aan een nieuw kussen? Laat u dan adviseren bij ons in de winkel. Maak een afspraak bij Goodnight Slaapkamers!

24 november 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Het einde van het jaar is in zicht en wat is nu een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een goede nachtrust? Goodnight Slaapkamer heeft goed nieuws, want bij dé grootste slaapkamer van Nederland wordt uw droomslaapkamer werkelijkheid. Kom proefliggen...

Lees meer
Goodnight Woonmaandparty

Goodnight Woonmaandparty

Op woensdagavond 1 november sluiten wij de Oktober Woonmaand traditiegetrouw af met de Woonmaandparty! Onze showroom wordt omgetoverd tot feestlocatie. Geniet van heerlijke hapjes, proeverijen, live muziek, entertainment, massages en 15% extra korting bovenop de...

Lees meer
Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Profiteer van hoge kortingen tijdens de Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers De bladeren veranderen van kleur, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht. Het is het seizoen van gezelligheid, warmte en knusheid, en...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.